Piekarnia BUŁECZKA-BIS

PRODUCENT CHLEBA TRWAŁEGO

CHLEB WOJSKOWY - CHLEB TRWAŁY

Chleb ten ze względu na swój długotrwały okres przydatności do spożycia (24 miesiące) i opisane walory odżywcze znalazł szczególne uznanie wśród: 


 

 

- wojska wszystkich Rodzajów Sił Zbrojnych

- Sił pokojowych (Afganistan, Irak, Macedonia)

- uczestników wypraw dalekomorskich

- uczestników wypraw wysokogórskich

- organizatorów i uczestników Konwojów Humanitarnych

- uczestników rajdów

- Zakładów Karnych

Ponadto może być polecony wszystkim tym osobom, które wykonują swoją pracę przez wiele tygodni na obszarach niezurbanizowanych z dala od sieci handlowych (np. przy wyrębie lasów, budowach gazociągów itp.). 

 

Wielokrotnie chleb ten był wykorzystywany przez

Służby Obrony Cywilnej podczas klęsk żywiołowych.

 

Sprawdził się wewszystkich strefach klimatycznych świata. 

 

 


Specjalny sposób pakowania oraz podwójna folia zabezpiecza chleb przed czynnikami zewnętrznymi zapewniając długi okres przydatności do spożycia - zachowując przy tym doskonały smak.

 

P4030186cien

 Największym atutem tego chleba jest możliwość jego odświeżania. 

Opracowaliśmy w tym celu różne metody odświeżania :

METODA ODŚWIEŻANIA PRZY WYKORZYSTANIU KUCHENKI MIKROFALOWEJ

Sposób przygotowania chleba do odświeżenia:

Bochenek chleba po usunięciu pierwszej (zewnętrznej) folii wstawić do kuchenki mikrofalowej przy mocy 800W na czas 3 minuty. Następnie ściągnąć folię i po ostygnięciu poddać kromkowaniu.

 

METODA ODŚWIEŻANIA PRZY WYKORZYSTANIU PIEKARNIKA

Sposób przygotowania chleba do odświeżenia:

Bochenek chleba po usunięciu pierwszej (zewnętrznej) folii wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 90-100°C na czas około30 minut. Następnie ściągnąć folię i po ostygnięciu poddać kromkowaniu.

METODA ODŚWIEŻANIA PRZY POMOCY TOSTERA

Sposób przygotowania chleba do odświeżenia:

Bochenek chleba po wyjęciu z folii poddajemy kromkowaniu i umieszczamy w tosterze.

 

METODA TRADYCYJNA  (WODNA)

Sposób przygotowania chleba do odświeżenia:

Bochenki chleba zanurzyć w gorącej wodzie o temperaturze 90°C bez  szczelnego zamykania na okres 30 minut. Następnie chleb należy wyjąć i pozostawić do ostygnięcia, po czym wyjąć z opakowania foliowego i po 20 minutach leżakowania poddawać kromkowaniu.

UWAGA: Chleb gotujemy w podwójnych foliach.

METODA CHEMICZNA  (PODGRZEWACZ BEZPŁOMIENIOWY)

Sposób przygotowania chleba do odświeżenia:

Bochenek chleba w szczelnym opakowaniu należy umieścić w podgrzewaczu i przykryć, tak by uzyskać jak najlepsze przyleganie. Można dzięki niemu podgrzać posiłek bez konieczności rozpalania ognia lub używania urządzeń elektrycznych. Umieszczony w torebce wkład chemiczny wystarczy zalać wyznaczoną ilością wody. Następuje reakcja chemiczna uwalniająca znaczne ilości ciepła.

UWAGA: Czas podgrzewania zależy od ilości użytych wkładów.

pod tym linkiem zobaczysz jak żołnierze wykorzystują podgrzewacz chemiczny

 

Jako produkt najwyższej jakości ( wytwarzany bez konserwantów w oparciu o nowoczesną technologię) o uznanych walorach zdrowotnych i smakowych jest godny polecenia Państwa uwadze. Posiada wymagane atesty żywnościowe. Pieczywo to produkowane jest przez naszą piekarnię od 2002r w oparciu o System Zarządzania Jakością ISO 9001:2000, oraz system HACCP.

       Chleb ten produkowany jest w oparciu o wyselekcjonowane polskie zboża i charakteryzuje się dużą zawartością witamin z grupy PP, B i E, a przede wszystkim zwiększoną w stosunku do pieczywa pszennego o ponad 30% zawartością błonnika mającego ogromny wpływ na pracę jelit. Posiada ponadto dużo niższą kaloryczność w odniesieniu do pieczywa pszennego, nadaje się więc znakomicie dla osób stosujących różnorodne diety odchudzające lub dla osób z nadwagą.

START     OFERTA     O NAS     KONTAKT     SKLEP ON-LINE                                       




                  

Copyright © 2013. Wszystkie prawa zastrzeżone.