loader image

Chleb Trwały

Chleb Trwały

Chleb Wojskowy

Chleb ten produkowany jest w oparciu
o wyselekcjonowane polskie zboża i charakteryzuje się dużą zawartością witamin z grupy PP, B i E, a przede wszystkim zwiększoną w stosunku do pieczywa pszennego o ponad 30% zawartością błonnika mającego ogromny wpływ na pracę jelit. Posiada ponadto dużo niższą kaloryczność w odniesieniu do pieczywa pszennego, nadaje się więc znakomicie dla osób stosujących różnorodne diety odchudzające lub dla osób z nadwagą.

Szczególne

Uznanie

Chleb ten ze względu na swój długotrwały okres przydatności do spożycia (24 miesiące) i opisane walory odżywcze znalazł szczególne uznanie wśród:

wojska wszystkich Rodzajów Sił Zbrojnych

Sił pokojowych (Afganistan, Irak, Macedonia)

uczestników wypraw dalekomorskich

uczestników wypraw wysokogórskich

organizatorów i uczestników Konwojów Humanitarnych

uczestników rajdów

Zakładów Karnych

Specjalny Sposób

Pakowania

Specjalny sposób pakowania oraz podwójna folia zabezpiecza chleb przed czynnikami zewnętrznymi zapewniając długi okres przydatności do spożycia – zachowując przy tym doskonały smak.

Wielokrotnie chleb ten był wykorzystywany przez Służby Obrony Cywilnej podczas klęsk żywiołowych.

Sprawdził się we wszystkich strefach klimatycznych świata.

Ponadto może być polecony wszystkim tym osobom, które wykonują swoją pracę przez wiele tygodni na obszarach niezurbanizowanych z dala od sieci handlowych (np. przy wyrębie lasów, budowach gazociągów itp.).

Szczególne wyróżnienie

Targi w Chinach

prezentowaliśmy nasz chleb na targach w Chinach, w miejscowości Yiwu, w prowincji Zhejiang. Targi dedykowane były produktom najwyższej jakości
z krajów europejskich i współorganizowane były przez Polską Agencję Informacji i Inwestycji Zagranicznych w ramach programu rządowego Go China

Metody

Odświeżania

Największym atutem tego chleba jest możliwość jego odświeżania.
Opracowaliśmy w tym celu różne metody odświeżania:

Kuchenka mikrofalowa

Sposób przygotowania

Bochenek chleba po usunięciu pierwszej (zewnętrznej) folii wstawić do kuchenki mikrofalowej przy mocy 800W na czas 3 minuty. Następnie ściągnąć folię i po ostygnięciu poddać kromkowaniu.

piekarnik

Sposób przygotowania

Bochenek chleba po usunięciu pierwszej (zewnętrznej) folii wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 90-100°C na czas około30 minut. Następnie ściągnąć folię i po ostygnięciu poddać kromkowaniu.

Toster

Sposób przygotowania

Bochenek chleba po wyjęciu z folii poddajemy kromkowaniu i umieszczamy w tosterze.

Woda

Sposób przygotowania

Bochenki chleba zanurzyć w gorącej wodzie o temperaturze 90°C bez szczelnego zamykania na okres 30 minut. Następnie chleb należy wyjąć i pozostawić do ostygnięcia, po czym wyjąć z opakowania foliowego i po 20 minutach leżakowania poddawać kromkowaniu.

UWAGA: Chleb gotujemy w podwójnych foliach.

Podgrzewacz Bezpłomieniowy

Sposób przygotowania

Bochenek chleba w szczelnym opakowaniu należy umieścić w podgrzewaczu i przykryć, tak by uzyskać jak najlepsze przyleganie. Można dzięki niemu podgrzać posiłek bez konieczności rozpalania ognia lub używania urządzeń elektrycznych. Umieszczony w torebce wkład chemiczny wystarczy zalać wyznaczoną ilością wody. Następuje reakcja chemiczna uwalniająca znaczne ilości ciepła.

UWAGA: Czas podgrzewania zależy od ilości użytych wkładów.

Produkt najwyższej Jakości

Sposób przygotowania

Jako produkt najwyższej jakości (wytwarzany bez konserwantów w oparciu o nowoczesną technologię)
o uznanych walorach zdrowotnych i smakowych jest godny polecenia Państwa uwadze. Posiada wymagane atesty żywnościowe. Pieczywo to produkowane jest przez naszą piekarnię od 2002r w oparciu o System Zarządzania Jakością ISO 9001:2000, oraz system HACCP.