loader image

O Nas

Właściciel

Arkadiusz Kałamarz

Piekarnia „BUŁECZKA-BIS” powstała w 1997 roku. Od dnia rozpoczęcia działalności, prowadziła kooperacyjną współpracę
z Piekarnią „BUŁECZKA” S.C. tworząc grupę kapitałową zajmującą się produkcją pieczywa oraz wyrobów ciastkarskich.

W początkowym okresie swojej działalności produkcja odbywała się
w niewielkim budynku zatrudniając 6 osób. W systemie dwuzmianowym wypiekało się jedynie chleb pszenno-żytni.

 

Metody Produkcji

Opracowane metody produkcji oraz stosowane formy organizacji sprzedaży pozwalają na podnoszenie jakości pieczywa oraz konsekwentne poszerzanie rynków zbytu. Działalność inwestycyjna prowadzona przez Piekarnię „BUŁECZKA-BIS” koncentruje się na dostosowaniu parku maszynowego oraz infrastruktury budowlanej do wprowadzanych technologii produkcji oraz wprowadzanych przez osoby zarządzające wysokich standardów jakościowych.

Wykwalifikowany Zespół

W obecnym czasie firma zatrudnia 78 osób w skład których wchodzą wykwalifikowani fachowcy z dużym doświadczeniem piekarniczym. Prowadzona przez Piekarnię „BUŁECZKA-BIS” produkcja pieczywa opiera się na tradycyjnych recepturach a także własnej technologii opracowanej na bazie dotychczasowych doświadczeń
i badań.

Chleb Trwały

Opracowana przez Piekarnię „BUŁECZKA-BIS” technologia produkcji chleba trwałego pozwala na uzyskanie przydatności do spożycia przekraczającej okres 2 lat przy zachowaniu wszelkich wymagań jakościowych i sanitarnych.

Chleb trwały posiada badania przeprowadzone przez: Wojewódzką Stację Sanitarną w Warszawie i Rzeszowie oraz Wojskowy Ośrodek Badawczo-Wdrożeniowy Służby Żywnościowej w Warszawie.

Polityka Jakości

Naszym celem jest: uzyskanie dominującej pozycji na rynku specjalnych zamówień. Zamierzamy to osiągnąć przez pełne wdrożenie prewencyjnego systemu HACCP, terminową realizację przyjętych zamówień, zakupy surowców od sprawdzonych dostawców, monitorowanie podstawowych parametrów półproduktówi wyrobów gotowych oraz przez przestrzeganie zasad higieny produkcyjnej.
Arkadiusz Kałamarz
Właściciel

Wydłużony Termin Przydatności

Produkujemy wyrób atrakcyjny na rynku pieczywa – „Pieczywo o wydłużonym terminie przydatności do spożycia” – potwierdzone niezależnymi badaniami, po konkurencyjnych cenach, z zastosowaniem wysokiej jakości surowców, od sprawdzonych dostawców, oraz specjalnej technologii opracowanej i wdrożonej w Piekarni, w ciągle doskonalonym systemie gwarantującym bezpieczeństwo zdrowotne pieczywa.